Foraje alimentari cu apa

  • Forajele de adancime de peste 60 m se sapa cu circulatie inversa, cu noroi bentonitic. Diametrul sapei de foraj este de 444.4 mm . Dupa executia sapaturii se trece la carotajul electric, pentru stabilirea amplasamentului filtrelor, in dreptul stratelor purtatoare de apa si cu presiune mare. In zona superioara se lucreaza cu burlan de protectie de 600 mm, care se dezafecteaza dupa cimentarea stratelor superioare.
  • Forajele sunt tubate cu burlane din PVC tip Valrom cu grosimea peretelui de 11 mm si diam de 160-250 mm, special executate pentru foraje de apa.
  • Pentru zona filtranta se folosesc filtre cu fante din PVC.
  • Filtrul invers este realizat cu pietris margaritar dublu spalat cu granulatie 1 – 3 mm.
  • Stratele de suprafata sunt izolate cu dopuri succesive de argile si ciment pentru obtinerea unei ape de buna calitate.
  • Curatirea forajului se realizeaza cu aer lift, cu ajutorul pompei mamuth.

La prepararea noroiului de foraj se foloseste bentonita.